Saturday, July 5, 2014

Adakah paras kolesterol anda tinggi ?

Phytocol_ST™

Dianggarkan bahawa satu daripada tiga orang dewasa di Malaysia mempunyai paras kolesterol yang tinggi. Paras kolesterol yang tinggi ialah salah satu faktor risiko utama penyakit jantung, dan antara cara terbaik untuk merendahkan risiko anda adalah dengan mengurangkan kolesterol keseluruhan serta kolesterol LDL (“tidak baik”).

Kajian telah membuktikan bahawa bahan-bahan semula jadi yang dipanggil sterol dan stanol tumbuhan dalam pemakanan yang seimbang dapat membantu mengurangkan paras kolesterol LDL dengan ketara. Sterol dan stanol wujud secara semula jadi dalam tumbuhan-tumbuhan, buah-buahan, sayur-sayuran dan produk bijirin. Dengan struktur yang sama seperti kolesterol, sterol dan stanol akan bersaing dan mengalahkan kolesterol untuk penyerapan dalam usus. Oleh itu, ia dapat mengurangkan paras kolesterol dalam tubuh dengan berkesan dan ia bertindak secara semula jadi untuk merendahkan paras kolesterol.


Phytocol-ST™ ialah rumusan proprietari yang dapat 

a)  Menghalang penyerapan kolesterol oleh tubuh.
b)  Mengandungi bahan-bahan yang terbukti secara klinikal, dan disokong oleh lebih 80 kajian, 
c)  Berkesan untuk merendahkan paras kolesterol LDL secara semula jadi.
d)  Dirumus daripada campuran sterol & stanol yang kaya dengan manfaat kesihatan.
e)  Membekalkan 2,000 mg sterol & stanol tumbuhan setiap hari, mengikut saranan Institut Kesihatan 
     Kebangsaan (NIH).
Sms/whatsApp: 019-337 0831 |emel: bayuflora@gmail.com  |
ID Shaklee: 989807| fb: Anjungpesona Corner

** Semua testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails