Thursday, October 31, 2013

Set Kecantikan Euphoria

Assalamualaikum!

Di Euphoria, kami menyediakan pelbagai set mengikut keperluan anda. Ini bertujuan memberi pilihan kepada anda. Actually, nak amik satu jenis vitamin sahaja pun boleh.. contohnya, nak amik Vitamin E sahaja, or GLA sahaja or ESP sahaja.. Tapi untuk kesan optimum, kami sarankan gabungan beberapa vitamin supaya anda berpuas hati dengan hasilnya. 

Namun, semuanya bergantung atas bajet anda, juga target anda. Ada orang tak kisah nak berbasikal dari Alamanda ke PICC. Takpelah, pelan-pelan kayuh.. sampai juga akhirnya. Di samping tu dapat jugak keluar peluh. hehe.. Tapi ada orang tak de masa nak kayuh pelan-pelan. Dia tau nak sampai cepat. So naik lah kereta. Takde masalah.. begitu juga di Euphoria.. kami sediakan pilihan. Anda boleh buat pilihan, yang penting dapatkan konsultasi daripada kami terlebih dahulu :)


                      JOM ORDER ONLINE


Set D atau Set Kecantikan / Set Skincare ini merangkumi 3 jenis vitamin iaitu B-complex, Vitamin C dan Vitamin E.

B-Complex untuk menjadikan :-
*Kulit licin dan bersinar
*Membantu dari dalam
*Menghilangkan garis-garis halus pada kulit
*Menolong menetapkan kelenjar tiriod dengan melicinkan/meratakan serta menegangkan kulit
*Apabila kita berjemur badan memerlukan lebih banyak B-complex
*B-complex bertanggungjawab terhadap Melanij (pewarna) yang menjadikan kulit tan (perang/terbakar)
*Ia juga perlu untuk menghilangkan stress. Stress boleh menyebabkan kulit berkedut dan nampak 
   cepat tua.

Vitamin C untuk menjadikan :-
*Kulit Halus dan Bersinar
*Ia mengandungi kolagen yang mengukuhkan sel kulit
*Kekurangan kolagen akan menyebabkan kerosakan kulit (kering, lembik dan mudah lebam)

Vitamin E untuk menjadikan :-
*Awet Muda 
 Kekurangan vitamin E dalam badan boleh dilihat di bahagian tangan ( tompokan berwarna perang, 
 panau dan sebagainya)
*Mempunyai ciri-ciri ANTIOKSIDAN yang membantu mencegah  kerosakan sel daripada 
  ancaman radikal bebas.
*Lebihan toksik yang dipanggil RADIKAL BEBAS boleh menyebabkan sel kulit rosak serta 
  membawa kepada kulit berkedut dan liang roma tersumbat.
*Vitamin E juga dikenali sebagai Pemungut Radikal Bebas. 
   Ia akan mengurangkan serta menghilangkan tompokan yang terdapat pada kulit.

Untuk kesan lebih 'umph' kami mencadangkan pengambilan Energizing Soy Protein (ESP)  bersama Set D ini. 
Kenapa ESP (Soy protein) perlu untuk kulit sihat?

Kulit yang kusam mempunyai kaitan dengan zat yang diperolehi oleh kulit seseorang.
Tahukah anda bahawa sel kulit wajah hidup selama 3 minggu (21 hari) dan kemudian akan bertukar kepada sel baru. Jika kita tidak mengambil makanan yang berzat, bagaimana kolagen boleh terbentuk? bagaimana sel baru boleh keluar di samping menyingkirkan sel lama atau sel mati? Sebab itu kulit nampak kusam…

Tahukah anda sel terbentuk dari protein? Mana datangnya sumber protein? Dari ikan, ayam, telur, kekacang. Namun tahukah anda protein tidak dapat hidup dalam suhu yang tinggi? Apabila kita masak, kita akan pastikan masakan itu masak sehingga mendidih. Maka secara langsung protein akan mati... protein hidup dalam suhu tidak lebih dari 37*celcius...last2 dapat rasa sedap je..tp zatnye dah hilang.... Kerana itu kita digalakkan mengambil suplemen protein....

Jika sel mendapat cukup protein, sel baru akan tumbuh bagi menggantikan sel yang lama dan secara langsung wajah akan nampak lebih berseri.

Sumber: MyChibiBox

Sms/whatsApp: 019-337 0831 |emel: bayuflora@gmail.com  |
ID Shaklee: 989807| fb: Anjungpesona Corner

** Semua testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails